skip to Main Content

Kursus i Grøn Omsorg i den special pædagogiske praksis 9. Marts 2018.

Kursus I Grøn Omsorg I Den Special Pædagogiske Praksis 9. Marts 2018.

Er du også optaget af, hvordan du kan dele din glæde ved naturen, dyr og have med mennesker med psykisk sårbarhed ?

Vil du gerne vide mere om valide metoder og hvordan naturen kan understøtte og inkluderes i den pædagogiske udviklingsplan?

Så reserver og tilmeld dig kurset d. 9. marts 2018.

Jeg har over de sidste 3,5 år arbejdet med at implementere Grøn Omsorg som metode på Damsgaarden ved Gilleleje. Metoden er min sammenfatning af praksisrelateret forskning inden for hele Green Care området fra skolehaver, over ”Social Farming”  til have- og skovterapi, kombineret med det bedste fra autismepædagogik og metoder som KRAP (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende pædagogik. Nu arbejder jeg som leder af Hørhaven, som er et social psykiatrisk botilbud.

Damsgaarden er en specialinstitution for voksne med vidtgående udviklingsmæssige handicaps såsom Autismespektrum Forstyrrelser, Downs Syndrom og Fragilt x-syndrom – for enkelte kombineret med ADHD. Metoderne blev for alvor foldet ud, efter at vi blev fulgt af kandidat studerende ved Folkesundheds videnskab Gry Lucette Metz Lundberg. Hun fulgte vores arbejde i efteråret 2016 og skrev efterfølgende  sit kandidatspeciale  på baggrund af hendes felt studier Link til speiciale.

Hørhaven, min nuværende arbejdsplads og bolig er beliggende på Søtofte ved Ringsted, hvor det er muligt at afholde kurser og udviklingsarbejde i fine rammer ved bredden af Gyrstinge sø. Rammerne indbyder til både fordybelse og konkret demonstration af metoderne. Her gør jeg mig erfaring i forhold til at inkludere Grøn Omsorg i en social-psykiatrisk praksis.

Jeg har skrevet en artikel til Sundhedsnetværket som giver lidt mere baggrundsinformation. Den kan læses her: Link til artikel: Kurset bliver afhold i Søtofte Kur`s rammer, med sund og lækker forplejning fra jord til bord fra markerne der er dyrket af Søtofte Jordbrug

Skynd dig at tilmelde dig eller din institution. Fristen er d. 1.marts 2018.

Prisen er kr. 1450.- for en dag med masser af inspiration, undervisning i konkrete værktøjer samt ophold i lækre omgivelse omgivet af den naturnære praksis som undervisningen tager udgangspunkt i.

Dagen begynder kl.10,00 og slutter kl. 16.00. Der er tilmelding her

Tilmelding er gyldig når betalingen er tilgået Grøn Omsorg. Tilmelding er bindende. Der er max 15 pladser på hvert hold. Pladserne optages efter “først til mølle” Kurset kan også afholdes på din arbejdsplads. Kontakt mig gerne for evt. nærmere aftale om dette.

Vinter hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Back To Top