skip to Main Content

Grøn Rehabilitering – Hyllesletterne

Hyllesletterne tilbyder

Rehabiliteringsforløb med naturog dyr for unge og voksne. Arbejdet er fagligt velfunderet, både når det gælder de konkrete faglige kompetencer på stedet og med hensyn til viden om natur og dyrs positive indvirkninger i rehabiliteringsforløb.

Find ro hos Hyllesletternes Grøn Rehabilitering

Kendetegnet ved Grøn Rehabilitering hos Hyllesletterne er, at det er et kortere forløb, som lader deltageren i ro. Myndighederne og krav er sat på pause. Eneste forventning er deltagelse i de daglige aktiviteter med dyrene på gården eller i naturen; at borgeren følger den døgnrytme som kendetegner stedet.

Mobiltelefon, internet og andre elektroniske medier er sat på pause, og udelukket er også evt. forbrug af stimulanser som alkohol, hash og ikke ordineret medicin.

Målgrupper

Den primære målgruppe er unge og voksne der er marginaliseringstruede. Det kan være unge med psykosociale vanskeligheder som medfører skolevægring, unge med flygtningebaggrund, unge/voksne med angst, stress, ptsd, samt unge mødre, der har brug for udslusning fra krisecentre eller lign. Hyllesletterne tilbyder også etablering af en demensgruppe, der kan have et afgrænset tilbud én til 2 gange om ugen.

Formål

Formålet med opholdet er, at borgerne opnår ro, så de bedre kan medvirke til at skabe løsninger for og kvalitet i deres eget liv. Metoderne hentes fra forskning om natur og dyrs gunstige virkning på nervesystemet ift. stress, kognition, opmærksomhed og relationskompetence.

Eksempler på indhold i forløb

Forløbene hos Hyllesletterne er dagtilbud i en periode på 12 – 14 uger, der evalueres løbende i samarbejde med Grøn Omsorg.

Borgeren er til stede i naturen og følger de daglige aktiviteter på gården, pasning og samvær med dyrene, mindfull vandringer med og uden dyr på og omkring marker og i skoven, havearbejde, pauser og hygge i shelters, bål og bål mad hvor lokale frugter, bær, urter mm vil indgå. Værkstedsarbejde, såvel i træ som med vedligehold af f.eks. maskiner, værktøj mm. Alle aktiviteter følger årstidens rytme. Der er mulighed for samvær med andre, men også mulighed for pauser og alene tid og bare at nyde stedet, dyrene og roen.

Den professionelle evaluering og registrering

Der er fuld fortrolighed med rehabiliteringsværterne. Al registrering har derfor udelukkende til formål at registrere aktivitet, kvalitet og effekt af tilbuddet.

Efter en på forhånd aftalt periode evalueres forløbet i et samarbejde imellem borgeren, rehabiliteringsværterne og Grøn Omsorg. Grøn Omsorg udarbejder en rapport til den visiterende myndighed. Denne rapport danner baggrund for borgerens videre forløb.

Vi er klar til de første forløb fra 1. marts 2019.

Om Hyllesletterne

Hyllesletterne har til huse på en gård beliggende i den nordlige del af Horns Herred i meget rolige og naturskønne omgivelser. Beliggenhed tæt på Frederikssund og Jægerspris, og med offentlig transport i nærheden. Gården er omgivet af i alt 23 tdr. land, primært folde. Projektet har pt. 5 islandske heste og 4 mini shetlandsheste, samt høns og en hund.

Projektets faciliteter og dyrehold udvides løbende og vil indgå som en del af grøn rehabilitering.

Ud over grøn rehabilitering tilbydes rideterapi, dyreassisteret terapi (DAT) og dyreassisteret aktiviteter (DAA).

Projektet råder over et lokale er på 50 m2: Samtalerum, pauserum, evt. frokost. I tilknytning hertil er der toilet og bad.

Hyllesletternes medarbejdere

Charlotte Rask / ansvarshavende. Sygeplejerske, sundhedsplejerske, familieplejer, børne- og familiekonsulent, rideterapeut, phytoterapeut, 1-årig, grundforløb i relationskompetence, div. kurser i hestehold og horsemanship, kurser i Grøn Omsorg i den specialpædagogiske praksis.

Håkon Rask. Civilingeniør, uddannet i hestehold, horsemanship, Kurser i Grøn Omsorg i den specialpædagogiske praksis. Værkstedsansvarlig. Økonomi/regnskab.

Bente Andersen Frivillig – Uddannet pædagog og lærer. Er hestekyndig. Kurser i Grøn Omsorg i den specialpædagogiske praksis.

Tine With Leth Sundhedsplejerske, Psykiatrisk sygeplejerske, kognitivt udd., mangeårigt arbejde med flygtninge i Røde kors regi. Hestekyndig.

Carsten Ørting Andersen/Grøn Omsorg Visitation, supervision, opfølgning, evaluering, kvalitetssikring.

Visitation og opfølgning foregår via Grøn Omsorg v/Carsten Ørting Andersen.
Mail: carsten@groenomsorg.dk
Tlf.: 5290 0584

Download PDF

Skal vi mødes i efteråret?

Kære gode venner og kontakter. Der er så mange muligheder for at komme i kontakt med andre med interesse for Grøn Omsorg og beslægtede temaer dette efterår. Jeg iler med at informere om de mest aktuelle herfra. 28 september indbydes…

Læs mere

Grøn Omsorg i Finland

Green Care i Finland er i vældig vækst og jeg har lige overstået et to dages seminar i Seinäjoki, hvor jeg var inviteret som "speaker" sammen med Eva Sahlin fra Sverige som forsker i natur som rehabilitering, Öystein Johannesen fra…

Læs mere
Back To Top