skip to Main Content

Undersøgelse om Green Care / Grøn Omsorg i Danmark

Kære kontaktperson

Grøn Omsorg er noget mange af jer praktiserer. Uanset om I er lærere på et opholds eller uddannelsessted, en udeskole, er terapeut med hest, haveterapeut eller er pædagog på et opholdssted med en grøn profil.

Som mange af jer ved, så har jeg i snart mange år, arbejdet med at få begreberne omkring Green Care / Grøn Omsorg frem til så mange som muligt i Danmark. Både så vi alle bedre forstår de ressourcer, der er i landbrug og natur, men også så vi bedre og mere tydeligt får sat lys på området. Vi har efter min mening brug for, at metoderne kan udvikles på baggrund af mere og bedre forskning, kvalitetssikring og en klar oplevelse hos beslutningstagerne om, hvad de får ud af en visitation til de tilbud hvor natur, have og dyr indgår som dele eller hele indsatsen.

En af de forskere, der seriøst har arbejdet for området og som har skabt netværk i ind og udland er Karen Thodberg – Seniorforsker – Center for Husdyrforskning ved Aarhus universitet. Hun arbejder i øjeblikket på at etablere en Nordisk konference for indbudte forskere og praktikere.

Jeg er blevet bedt om, at give et aktuelt overblik over området i DK. Jeg kunne godt tænke mig at vide mere og samtidig bruge lejligheden til at undersøge, hvor stor interessen er for at etablere et officielt netværk, der kan udvikle sig til at blive mere formelt talerør for praktikere i Danmark. Hvordan det evt. skal udformes, skal vi finde ud af i fællesskab. At jeg har en virksomhed der hedder Grøn Omsorg, er ikke noget nødvendigt og permanent. Den er blot et midlertidigt statement, til der findes noget bedre. Min opfordring er: Overvej om dit sted, falder inden for et af områderne og gør mig den kæmpe store tjeneste at udfylde spørgeskemaet i dette link: https://da.surveymonkey.com/r/VC8NZJ7. Undersøgelsen afsluttes 1/11. 2016. Herefter offentliggøres statistik og evt. konklusion på groenomsorg.dk   Hold dig ikke tilbage. Lad os sammen løfte opgaven.

2016-02-18 10.25.26

Dette indlæg har 0 kommetarer.

Skriv et svar

Back To Top