skip to Main Content

At bo i naturen, oplæg med baggrund i arrangement om bæredygtig bosætning med Signe Wenneberg d. 9. april i Dianalund

Naturen er i fokus. Der sker virkelig noget i debatten, og vi har nok aldrig kulturelt og politisk, forholdt os så meget til naturen, som vi gør for tiden. I Danmark og verden for den sags skyld. Det er der gode grunde udsigt2020til.

Vores fokus på klimaforandringer sætter spørgsmålet om vores forhold til naturen på spidsen. Vi begynder at overveje hvert enkelts ansvar. Det senmoderne menneske har udfordringer med at finde en plads i verden, stress og velfærdssygdomme er med til at sætte fokus på hvad der gør os sunde, livskraftige og livsduelige.

Fra villavej til natursti. I Skelbæklund, en ny bydel i Dianalund, har man udviklet et boligområde som netop tager ansvar for både natur, miljø og arkitektur. Her skal være godt at leve, en idé som initiativtageren Poul Brøns og House arkitekter har udviklet i fællesskab. Landskab, lys og arkitektur, er tænkt ind i boligerne, hvilket skaber forbindelse mellem den omgivende natur og de der lever i husene.
En ret visionær måde at gentænke parcelhuskvarteret i landdistriktet på, og en stensikker måde at få reetableret idéen om, at vi skal kunne bo på landet ved en mindre by, uden at føle os hensat til en fortid uden liv.

Snus, kig, mærk – sanserne snakker. Vores forbrug af natur kommer til udtryk når vi bygger, producerer og har fritidsaktiviteter i naturen. Vi anvender naturen som facilitator for de aktiviteter, som vi udøver.  Det sansende element er der hvor vi tager naturen ind igennem vores sanser og nyder en udsigt, en duft, lyde eller sanser et andet væsen i sin helhed, et træ, et dyr. Det sansende element er efterhånden anerkendt som særdeles vigtigt for hvordan vi føler os tilpas og har stor betydning for hvor sunde vi føler os.spaedeforaar-1680x500

Hovedstadens baghave. I udviklingen af fremtidige boliger og byudvikling, er vi blevet meget bedre til at medtænke naturen. Selv i storbyerne vokser der haver frem i gårde og på tage, og i en by som London, er der et vidtforgrenet netværk af bylandbrug, der efterhånden er en vigtig del af byens dna. For landdistrikter og med LAG Nordvestsjællands målsætning om at Nordvestsjælland skal være hovedstadens baghave, så er initiativer som Skelbæklund-udstykningen, med et fremtidigt bæredygtigt bo- fælleskab med haver og grønne områder integreret med naturen, en vigtig milepæl og en model, large_pic105som andre vil kunne anvende med stor succes.

Bæredygtighed for alle. Den 9. april er jeg oplægsholder om fællesskabs dannelse i forbindelse med et arrangement med Signe Wenneberg i Skelbæklund. Her bliver økologi og bæredygtighed gjort tilgængeligt for enhver, og vi tager første skridt mod etablering af et bæredygtigt bo-fællesskab. Arrangementet bliver afholdt på Kunstnergaarden ved Dianalund fra klokken 14.

Det giver mening for min lille virksomhed Grøn Omsorg, at involvere sig i projektet af mange årsager. Samtalen om natur og menneske tager mange former og kan blive klichefyldt. Her er der lagt op til noget andet. Det er virkelighed, og der er udtrykt en klar vision igennem arkitektur og helhedsplan.

Flere oplysninger her: https://www.facebook.com/events/950317675053495/

Dette indlæg har 0 kommetarer.

Skriv et svar

Back To Top