skip to Main Content

Undersøgelse om Green Care tilbud i Danmark er slut

Det er virkeligt fint med de besvarelser, jeg har modtaget. De betegner en fin og stor bredde i aktiviteter. Mange af jer har haft vanskeligt ved at sætte jeres tilbud i skema og nogle fandt slet ikke rubrikker nok. Det er der bestemt ikke noget i vejen med, for det viser jo netop mangfoldigheden og kreativiteten.
Heldigvis kender jeg en del til aktiviteterne i Danmark i forvejen, for undersøgelsen kan ikke stå alene. Blandt andet fik jeg slet ikke fulgt ordentligt op på skolehaverne og nogle organisationer finder det mindre relevant at arbejde med nye kategorier som Green Care eller Grøn Omsorg, når de har deres egne definitioner, som fungerer for dem. Vi er også oppe imod en meget travl hverdag, hvor computeren opleves mere som benspænd en hjælper. Mange der på forhånd har tilkendegivet deres ønske om at være med, har bare ikke fået det gjort. Men I der har, har i langt overvejende grad, givet udtryk for ønsket om netværk. Det glæder mig og giver en god basis. Jeg har vedhæftet resume, der kan hentes her: data_alle_161101-1
Det skal dog nok komme til at fungere og brede sig stille og roligt. Greencare definitionen er velbeskrevet som en ramme for både forskning og metodeudvikling. Den skal betragtes som en paraply, der kan rumme en række af metoder og aktiviteter, eller som et træ med mange grene. Ved at arbejde med begreberne; udvikle, forske og informere, så får vi skabt en platform, hvorfra vi kan påvirke verden og udvikle os selv. Vi kan hjælpe hinanden med at udvikle vores profession og får skabt nyttige netværk til andre dele af verden, hvor der bliver arbejdet med det samme.
I regi af havesalonerne har vi afholdt et par saloner og disse fortsætter, men i forbindelse med emnet organisering på sidste salon, var vi nogle stykker der aftalte, at vi ønsker en målsætning om, at kunne afholde en “grundstenskonference” for netværket ” Grøn Omsorg i Danmark” Den ønsker vi at afholde i marts måned 2017. Vi skal helst have en indbydelse ud hurtigst muligt. Jeg tænker imidlertid, at det er vigtigt, at vi sammen forbereder os grundigt.
Forberedelse er at udtænke og virkeliggøre processer, rammer og organisering af konferencen. Spændende og sjovest hvis vi er nogle stykker.
Kunne du tænke dig at deltage i forberedelsen, så giv mig besked ved at skrive til greonomsorg@gmail.com hurtigst muligt. Herefter tager jeg kontakt for det videre forløb.

 

Dette indlæg har 0 kommetarer.

Skriv et svar

Back To Top