skip to Main Content

Forår for Grøn Omsorg..

Grøn Omsorg vokser og alle de som vil arbejde med natur, have og landbrug, bliver flere og dygtigere, ikke bare i Danmark, men måske især i vores nabolande.

Lige nu går jeg spændt og venter på mit anmeldereksemplar af bogen ”Antrozoologi” Samspil mellem dyr og menneske, som er en Norsk antologi med videnskabelige artikler om vores relation med dyr og hvad vi kan bruge det til.

Den 16. april smutter jeg til Jyderup Højskole og underviser de studerende på kurset om ”Det lille Jordbrug”.  Mit tema er det sociale landbrug og hvilke muligheder det åbner for mindre landbrug. Jeg glæder mig rigtigt meget til netop dette og håber det åbner for en fortsat dialog med studerende og højskoler rundt omkring. Jeg tænker, at det kan være et godt sted at åbne dialogen om vores relation til naturen.

Den 26. april holder jeg fortsætterkursus på Søtofte i Grøn Omsorg som socialpædagogisk metode. Der er stadig lidt pladser til salg, så skynd dig at melde dig til, hvis du vil med.

Den 1. maj tager jeg til det nystartede Brahetrolleborg Green Care for at holde møde med dem og deres hjemkommune om perspektiverne ved et seriøst arbejde med Green Care / Grøn Omsorg i undervisning af unge med særlige behov, recovery og behandling.

Den 2. maj besøger jeg Dalene Gård i Tvedestrand Kommune i det sydlige Norge, som blev kendt da Peter Qvortrup Geisling fra Danmarks Radio var på besøg i foråret 2017. Det gør jeg sammen med Vejle Kommunes Børne og Ungeafdeling, for at give dem inspiration til deres fremtidige indsats på området.

Den 8. maj er jeg inviteret til Finland for at give oplæg om det sociale landbrug ved ”Green Care in South Ostrobothnia project” Finland er i en rivende udvikling på området.

Den 11.maj deltager jeg i den årlige havesalon for natur og haveterapeuter, som i år er på Fejø.

Til efteråret d. 30. oktober rejser jeg igen til Finland til deres nationale Green Care Konference. og giver oplæg om arbejdet med mennesker med autisme og udviklingshæmning i en Green Care kontekst.

Ugen efter d. 26. oktober giver jeg et oplæg i Horsens på konferencen ”Nye horisonter for recovery: Fra digital futurisme til stenalder” arrangeret af ” Dansk selskab for Psykosocial Rehabilitering”. Jeg skal her forsøge at argumentere for at Grøn Omsorg har potentiale til at blive vidensbaseret metode og altså på ingen måde er stenalder – men netop en fremtidsorienteret mulighed for, at vi som mennesker reelt udfolder hele vores potentiale, får mindre stress og bliver mere modstandsdygtige.

Et spændende 2018 tegner sig.

I Green Care Netværket , som jeg er formand for, har vi udarbejdet en fondsansøgning som gerne skulle give mulighed for, at vi som organisation kommer endnu længere ud over rampen.

Med Grøn Omsorg er jeg undervejs med flere forskellige kurser og projekter, som jeg glæder mig til at præsentere snart. Jeg håber vi ses et eller andet sted derude.

Bedste hilsner Carsten Ørting Andersen

Dette indlæg har 0 kommetarer.

Skriv et svar

Back To Top