skip to Main Content

Nacadia Terapihaven

Danmarks første forskningsbaserede terapihave er en realitet. Terapihaven Nacadia, som er anlagt i Arboretet i Hørsholm, tilbyder behandlingsforløb for mennesker, der er sygemeldte med stress relaterede lidelser.

 

 Beskrivelse af Terapihaven Nacadia

 Terapihaven Nacadia bliver et fuld skala laboratorium hvor stressramte vil blive behandlet og hvor der forskes og undervises i relationer mellem natur, mennesker, design og sundhed. Samtidig vil terapihaven fungere som et demonstrationsanlæg hvor denne terapiform kan fremvises.

Formgivningen af Terapihaven bygger på dokumenterede erfaringer og forskningsresultater, som giver indsigt i, hvordan haven og de eksisterende bygninger, kan imødekomme denne patientgruppes specifikke behov, ønsker og krav. Haven er designet så den støtter selve terapiforløbet og tilbyder meningsfulde aktiviteter og oplevelser for dens brugere.

I havens udformning er der lagt vægt på patienternes forventede terapiprocess, således at patienter der f.eks. har brug for at opholde og bevæge sig uforstyrret i terapihaven har mulighed for det mens der i andre områder af haven er lagt mere op til fælles ophold og aktiviteter.

Terapihaven strækker sig over et areal på 9.700 kvadratmeter i den del af arboretet, der indeholder Nordamerikanske og Nordeuropæiske buske og træsorter. Haven vil fremstå som en vildt voksende skovhave med et naturligt, dynamisk og livskraftigt udtryk.

Skov & Landskab har med støtte fra Realdania indsamlet forskningsresultater og erfaringer inden for terapihave-feltet og udviklet en konceptmodel for fremtidens terapihaver. Mere information kan findes i Konceptmodellen for Terapihaven Nacadia(pdf).

Skov & Landskab har endvidere udviklet et terapikoncept for haveterapi, der vil danne grundlag for behandlingen i Terapihaven: ”Development of the Nature-Based Therapy Concept for Patients with Stress-Related Illness at the Danish Healing Forest Garden Nacadia” (pdf).

Det er vigtigt at understrege, at både behandlings metoder såvel som udformningen af haven, betragtes som dynamiske, da disse forventes at ændre sig i takt med at nye erfaringer opnås.

 Spørgsmål og svar

Spørgsmål vedrørende Terapihaven Nacadia kan rettes til Skov & Landskab:

Ulrika K. Stigsdotter, Projektansvarlig, Lektor og Landskabsarkitekt: Uks@life.ku.dk T: 35331786

Sus Sola Corazon, Cand. Pæd.psyk og Ph.D. studerende: Suoe@life.ku.dk T: 35331756
Victoria Linn Lygum, Landskabsarkitekt og Ph.D. studerende : vic@life.ku.dk T:30505316
Maja Steen Møller, Landskabsarkitekt og Forskningsassistent: majamajse@life.ku.dkT:35331804

Spørgsmål vedrørende patientoptag kan rettes til:

Stressklinikken Kalmia

Kirkegårdsvej 3A
2970 Hørsholm
T:            4546 1600

Dette indlæg har 0 kommetarer.

Skriv et svar

Back To Top